Utställare
Gör skillnad - Bli en del av vårt nätverk
Globala Torget är ett nätverk av organisationer, myndigheter och förlag som arbetar med globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. Dessa aktörer hittar du såväl som utställare som arrangörer av program på vår scen.

Vem kan arrangera scenprogram och delta på Globala Torget?

Alla organisationer, myndigheter och förlag som är en del av vårt nätverk kan arrangera och delta på Globala Torget.

Hur blir man en del av Globala Torget?

För att bli en del av vårt nätverk – kontakta patrik.desthon[at]palmecenter.se

För att ingå i vårt nätverk ska man:

  • vara en ideell organisation eller annan slags aktör med inriktning på fred och global utveckling och/eller förhållanden i utvecklingsländer eller Östeuropa, i första hand när det gäller demokrati, folkrätt, mänskliga rättigheter, social rättvisa, jämställdhet, miljö, klimat, hälsa, utbildning eller kultur.
  • ha en verksamhet baserad på principer om alla människors lika värde, demokrati och icke-diskriminering.

På gång

NÄTVERKSTRÄFF 24-26 MAJ
osa

BOKMÄSSAN I GÖTEBORG 22-25 SEPTEMBER
boka monter

BOKMÄSSAN I GÖTEBORG 22-25 SEPTEMBER
– dela monter

BOKMÄSSAN I GÖTEBORG 22-25 SEPTEMBER
föreslå scenprogram

Våra scener finns på Svenska Mässan, Världskulturmuseet och Kulturhuset Hammarkullen under Bokmässan i Göteborg. Globala Torget gör också tillfälliga gästbesök andra platser som t ex på Umeå Littfest och Kvalitétsmässan.

* Att garanteras möjlighet att genomföra scenprogram som utställare på Globala Torget på Bokmässan i Göteborg förutsätter att scenprogram intresseanmälts senast den 16 april. Därefter kan man fortfarande komma in med förslag, men garantin för genomförande kvarstår då inte längre.

Intresseanmälan scenprogram

Alla utställare på Globala Torget ges utan kostnad möjlighet genomföra ett scenprogram*. Globala Torget har också andra platser för samtal och uppträdanden för en mindre publik. För att anmäla Ditt intresse att delta i Globala Torgets nätverk och genomföra ett scenprogram anmäler du ditt intresse via detta formulär

2020 och 2021 hade Globala Torget var ett speciellt år då Globala Torget genomfördes digitalt. Trots pandemin genomförde Globala Torget över 60 scenprogram/år som setts av fler än 25 000 tittare. Nu börjar vi återgå till en mer normal värld, men årets Bokmässa blir inte en återgång till 2019, vilket gör att vi har nya förutsättningar där vi kommer att ta ytterligare steg i utvecklingen av Globala Torget. Det har redan kommit in flera spännande nya samarbetspartners och redan nu öppnar vi upp möjligheten att föreslå scenprogram.

Anmäl dig och/eller dina kollegor via länkarna ovan och tveka inte att höra av dig om ni har några frågor.

För er som ska delta på Bokmässan vill vi att ni respekterar vissa grundläggande regler för hur vi uppträder på Bokmässan, såsom att…

  1. uppträda respektfullt gentemot besökare och andra utställare.
  2. inte störa andra utställares seminarier eller verksamheter i montern.
  3. inte uppmana besökare att avstå från att besöka andra utställares montrar, eller andra utställares seminarier.

Allmän information

Mötespresentation från Nätversträff 1, 2022

Globala Torgets nätverk