9 juni 2022
Globala Torgets gymnasieprogram på Bokmässan – all info
Globala Torgets gymnasieprogram på Bokmässan – all info
Under gymnasieprogrammet får eleverna ta del av engagerande, interaktiva samtal och föreläsningar som knyter an till Agenda 2030. Vi berättar om klimatkrisen, yttrandefrihet, youth empowerment, fake news samt vikten av att kunna göra sin röst hörd.

Genom Globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet. Men det globala samarbetet är skört och utvecklingen i världen går ibland åt fel håll. Auktoritära ledare monterar ner demokratiska konstitutioner och valsystem. Kvinnor och minoriteter fråntas möjligheten att delta i val och bestämma över sig själv. Oppositionella krafter och civilsamhällsorganisationer förföljs och författare kan inte längre yttra sig fritt. Miljö- och klimatkatastrofer skapar konflikter som omöjliggör fungerande demokratier och ägarna till naturtillgångar driver bort och trakasserar meningsmotståndare.

Nu ger Globala Torget era elever möjlighet att reflektera över Agenda 2030 och om vad vi kan göra för att uppnå de globala målen. Vad skulle hända om vår de globala målen inte uppfylls och vad har vi för medel att stoppa de krafter som arbetar mot en hållbar utveckling. Under en dag får eleverna möta organisationer och personer som valt att arbeta för en bättre miljö, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och demokrati. Amnesty International, Globalportalen, Sida, Östgruppen, The Hunger Project, Raoul Wallenberg Academy och Palestinagrupperna arrangerar programmet som samordnas av Olof Palmes Internationella Center.

Ta del av programmet på plats på Bokmässan i Göteborg. Programmet går även att följa digitalt.

 

Mer information om programmet och upplägget >>

 

För vem: Gymnasieklasser i Sverige
Var: Digitalt eller på Bokmässan i Göteborg
När: Kl 9.00- 14.00 (+ lunch) den 22 eller 23 september 2022
Hur: Deltagande klasser kommer under dagen att besöka olika stationer som leds av de arrangerande organisationerna.
Språk: Svenska och engelska.
Avgift: Programmet är gratis, men om ni uteblir utan avanmälan utgår en avgift på 1000 kr/klass. Entréavgiften till Bokmässan löses genom Globala Torgets mycket rabatterade biljett (max 50 kr/elev).
Avanmälan: Görs senast två veckor innan till clemence.leroy.lundberg@palmecenter.se

BOKA