24 februari 2022
Globala Torget deltar på Umeå Littfest 17 – 19 mars – Sveriges största litteraturfestival
Globala Torget deltar på Umeå Littfest 17 – 19 mars – Sveriges största litteraturfestival
Globala Torget kommer i år att delta på Littfest i Umeå för att sätta särskilt fokus på den globala tillbakagången för demokratin. I dag lever bara en mindre del av jordens befolkning i demokratiska stater och i allt fler länder styr auktoritära ledare. I seminarierna under Littfesten kommer författare, forskare, experter och civilsamhällets främsta företrädare att visa på varför vår frihet är i fara, och nödvändigheten att stå upp för demokratin. Det blir samtal kring bland annat Belarus, Ryssland, attackerna mot unga aktivister i Latinamerika och hur miljöaktivister får sätt livet till kampen för att rädda naturresurserna.

 

Programmet för Umeå Littfest går att följa på plats och digitalt på littfest.se  och Globala Torgets program finns fr o m idag tillgängligt här på vår hemsida.

Globala Torget samlar ett stort antal organisationer som arbetar med globala frågor. Det är platsen som sätter fokus på globala utmaningar, internationell litteratur och lokala initiativ. Som en myllrande mötesplats för demokrati, mänskliga rättigheter och en rättvis, hållbar utveckling

Globala Torget har sedan starten 2001 utvecklats till en viktig mötesplats för civila samhället, myndigheter och andra som arbetar med globala utvecklingsfrågor. Olof Palmes Internationella samordnar aktiviteterna, med finansiellt stöd från biståndsmyndigheten Sida.

 

 

 

 

VÄLJ SPELLISTA
Återställ
Stäng
Demokrati
Yttrandefrihet
10 publikfavoriter från Globala Torget
Globala Torget under Bokmässan. Världskulturmuseet 2021
Alla våra program & spellistor hittar du på Youtube
Program Littfest