fbpx

Följ Globala Torget med appen Micro Action Movement, M.A.M i kul samarbete

Vi är glada över nyheten att – rörelsen med vardagshandlingar som förändrar världen – kommer att vara vårt gemensamma verktyg på Globala Torget under Bokmässan.

Appen är helt icke-kommersiell och innehåller 100-tals konkreta mikrohandlingar som en kan göra för att göra världen schysstare och mer hållbar. Det kan exempelvis vara förslag om att bara äta vegetariskt, skicka uppmuntrande mail till en aktivist för mänskliga rättigheter, signa upp som läxhjälp, ringa någon du vet är ensam, kärleksbomba kommentarsfält när någon blir utsatt för påhopp eller bjuda in till klädbytardag. Nära 50 människorätts-, kultur- och miljöorganisationer och nätverk bidrar hittills.

Vilka handlingar vill ni ha med under Bokmässan/Globala Torget? Under Bokmässan kommer det att finnas ett särskilt Globala Torget-spår för all online publik. Varje dag kommer vi att skicka ut notifikationer med mikrohandlingar, som är kopplade till de olika teman som diskuteras. Under samtliga mikrohandlingar finns en länk till den organisation som står bakom just den handlingen så att en lätt kan få mer information.

Under själva Bokmässan kan online-publiken själva bidra till appen genom att föreslå egna mikrohandlingar som vi lägger till! Man kan också inleda eller avsluta panelsamtal med att deltagarna skickar med konkreta mikrohandlingar som människor kan genomföra, utifrån det samtal som ägt rum.

M.A.M-appen är ett inspirerande verktyg för er som arrangörer liksom för online-besökare som vill gå från ord till handling. Appen utvecklas kontinuerligt och vi vill gärna göra det tillsammans med er. Vår vision är att M.A.M blir en gemensam plattform där enskilda personer, nätverk och organisationer kan mötas för att stärka varandra, skapa synergier och mobilisera för en hållbar värld.

Appen är framtagen av SETTINGS med stöd av Allmänna Arvsfonden. Tillsammans med en lång rad organisationer och nätverk samlar vi in förslag på mikrohandlingar. Hittills deltar: A-märkt, ARTmovement, Clowner utan gränser, Dotterbolaget, FATTA, Freezone, Friends, Giving People, Greenpeace, Högdalens skateboardförening, IKFF, Invitationsdepartementet, Kompisbyrån, Konstkollektivet Ful, Kvinna till Kvinna, Kvinnors Byggforum, Make Equal, MÄN, Nattskiftet, Peaceworks, Popkollo, Raoul Wallenberg Academy, Refugee Welcome, RFSL Newcomers, RFSU, Rättviseförmedlingen, Röda Korset, Schysst resande, SFQ, Skolidrottsförbundet, Stiftelsen 1000 Möjligheter, Streetgäris, Svenska Freds, Sveriges Ungdomsråd, Teskedsordern, Utopia, Unga på Landsbygden, Vardagens Civilkurage, Öfa, Ögonblicksteatern, Öppna dörren.

Vill din organisation eller nätverk vara med? Maila till info@settings.se
För mer info www.settings.se/micro-action-movement

Globala Torget är ett nätverk av organisationer, myndigheter och förlag som arbetar med globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. Dessa aktörer hittar Du såväl som utställare som arrangörer av program på vår scen.

Ofta knyts kontakter mellan utställande organisationer som leder till samverkan i andra sammanhang. Är din organisation intresserad av nätverket? Kontakta projektledningen för mer information.

patrik.desthon[at]palmecenter.se