27-30 september

Frukostseminarie torsdag 28 september – Vänskapsförbundet Sverige – Israel

Vi börjar varje dag på Internationella torget med ett frukostseminarium där arrangören bjuder på frukost.


 Vänskapsförbundet Sverige – Israel hälsar välkommen till

Frukostseminarium 28 september 9:15-10:00

Samtida hebreisk litteratur – en mångtusenårig språkvärld

Den moderna hebreiskan rymmer bibliska språktraditioner, uttryck ur rabbinsk litteratur och populärkulturell gatuslang med influenser från både jiddisch och arabiska. Hur översätter man en sådan komplex språktradition till svenska? Poeten Karin Brygger i samtal med översättaren Natalie Lantz om tolkningsarbetet av David Grossmans nyutkomna roman En häst går in på en bar.

Presentation Karin Brygger

Karin Brygger är poet och doktorand i Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och har ett särskilt intresse för Life Writing. Karin Brygger arbetar just nu dessutom med en bok om Göteborgs judiska historia, en bok som inom kort kommer på Korpen förlag

 

Natalie Lantz

Natalie Lantz är doktorand i Hebreiska bibelns exegetik vid Uppsala universitet och översättare av hebreisk skönlitteratur. Hennes intresse för hebreiska texter sträcker sig således från antika pergamentrullar till dagens litterära estrader i Jerusalem och Tel Aviv.

 

Program Frukostseminarie Internationella torget 2017:

Torsdag 28 september  Vänskapsförbundet Sverige – Israel

Fredag 29 september Union to Union

Lördag 30 september Unicef och Svenska FN förbundet

Söndag 1 oktober Svenska Afghanistan kommittén

Om

Om

Globala Torget är ett nätverk av organisationer, myndigheter och förlag som arbetar med globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. Dessa aktörer hittar Du såväl som utställare som arrangörer av program på vår scen.

Ofta knyts kontakter mellan utställande organisationer som leder till samverkan i andra sammanhang. Är din organisation intresserad av nätverket? Kontakta projektledningen för mer information.

patrik.desthon[at]palmecenter.se

Följ oss på Instagram!

Instagram has returned invalid data.

Kika på Instagram